Antalya'da taksi sürücülerine eğitim!

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, taksi sürücülerine trafik eğitimi verdi.

Antalya'nın birçok yerine gezi amacıyla yapılan turistik seyahatlerde ve şehir içinde bulunan vatandaşlar, en kolay ulaşım yolu olan taksileri tercih ediyor. Taksi tercihinde bulunan vatandaşların, trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmelerini sağlamak amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü  tarafından yeni bir uygulama planlandı. Uygulama ile taksi taşımacılığı yapan araç sürücülerine eğitim çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında 190 taksi durağı ve bu durağa kayıtlı 5200 taksi şoförüne eğitimler verildi.

Eğitimlerde şoförlere; hız limitlerine uyma, yakın takip ve kavşaklarda geçiş önceliği, seyir halindeyken cep telefonu kullanılmaması, yapılan kural ihlallerinin yarattığı olumsuz sonuçları gibi birçok konuda eğitim verilirken; araç içerisinde emniyet kemerini kullanılması, dikkat dağıtıcı işlerle ilgilenilmemesi, alkollü olarak araç kullanılmaması, yorgun ve uykusuz iken direksiyon başına geçilmemesi, gibi konularda da uyarıda bulunuldu.

Eğitimler kapsamında, emniyet kemeri tokası takan araç sahipleri ve sürücülerden de emniyet tokaları geri alındı.